1 april is op de basisscholen in Heiloo niet onopgemerkt voorbij gegaan.

Zo waren op de Springschans de kinderen uitgenodigd voor zwemmen in de gymzaal. Op verzoek van school kwamen de kinderen maandagochtend met emmers en badkleding op school. Daar aangekomen bleek het een grap, die niet bij iedereen goed werd ontvangen, zo werd de redactie van Uitkijkpost verteld. “Teleurgestelde gezichtjes bij kinderen die de grap echt niet begrepen”, aldus een oma. Uiteindelijk werd de grap nog iets anders, toen leerlingen van een aantal groepen met natte haren naar buiten kwamen toen de school uit was. Hadden ze dan toch gezwommen, of was het 1 april…?

Ouders van de kleuterleerlingen van de Radboudschool ontvingen in het weekend het bericht dat er een luizen-uitbraak was in de groepen 1 en 2. De uitbraak zou bestreden kunnen worden, als de kinderen vandaag met een badmuts naar school zouden komen. Bij gebrek aan een badmuts mocht het haar ook in aluminiumfolie worden gewikkeld. Hoewel bij een enkele ouder de haren ongetwijfeld even recht overeind stonden, was al snel duidelijk dat het ook hier om een 1 april grap ging. Toch kwamen veel kinderen de klas in met een badmuts, muts of handdoek om het haar. Ook zelfgemaakte aluminium hoofddeksels ontbraken niet. Een enkeling vond het een beetje gek of spannend en kwam zonder muts. Gelukkig maar dat er geen echte luizen-uitbraak was! In ieder geval hadden zowel de leerkrachten, leerlingen als ook de ouders even lol vanmorgen, want het zag er best grappig uit!