Erik Sok, kunstenaar en gids, laat een 10-tal sculpturen zien begeleid door linoprints en zeefdrukken. Deze expositie, een samenwerking van het Strandvondstenmuseum en de Wrakkentochten-organisatie, laat je de opmerkelijke en verdraaide wereld beleven. Er zijn nooit vertoonde werken uit 1979 maar ook recent werk te zien. Men kan een stuk wrak uit een lino-panorama reserveren.

De Wrakkentocht begint al in het museum waarin de vondsten en wrakken worden verenigd. Er draait tevens een korte film welke een impressie vertoont van het droogvallen van de Noordzee en wat men zoal kan verwachten tijdens de Wrakkentocht.

Reizende stempelmakerij Art To Take zal deze bijzondere expositie vergezellen op de openingsdag. Het droogvallen van de Noordzee nader toegelicht.

Wellicht surrealistisch, maar in 2014 werden de eerste tekenen, die duiden op een toekomstig droogvallen van de Noordzee ook door onze Bakkumse strandjutter Bert Zonneveld gesignaleerd. In datzelfde jaar publiceerde het NRC in de rubriek geologie, dat wetenschappers in de aardkloot op ongeveer 600 km diepte water hebben ontdekt. Het viel Bert op dat het wrak van ‘De Salamander’ (gestrand in 1910) steeds droger komt te liggen.

Door de uitputting van de gletsjers, volumevermindering van het smeltende zee-ijs en de opening van de San Andreas Breuklijn trekt de Noordzee zich terug tot aan Shetland, hierdoor is het mogelijk om een wandeltoer van IJmuiden naar Great Yarmouth te maken. StichtingCreator.com organiseert wrakkentochten. U kunt zich inschrijven voor deelname direct maandag na de opening van de expositie. Het wordt aangeraden eerst de korte film te komen zien tijdens de opening om een indruk te krijgen wat men zoals kan verwachten tijdens de wrakkentocht. De reisfolders zijn eveneens in het Strandvondstenmuseum te verkrijgen.

Opening expositie in het Strandvondstenmuseum aan de Geversweg 2A in Castricum op 31 maart 2019 12.00 uur.