Respijtzorg is een project van de Stichting Welzijn Bergen waarbij vrijwilligers bij chronisch zieken of dementerenden op bezoek gaan, met als doel ondersteuning te bieden in de thuissituatie. Zo kan de verzorger even iets anders doen. De tijd en inzet van respijtzorgers zijn van onschatbare waarde voor de verzorgers van chronisch zieken of dementerenden.

Zo’n verzorger is Henk. Hij heeft altijd gewerkt en met redelijk wat plezier. Maar hij was ook blij toen hij eindelijk met pensioen kon om samen met zijn vrouw Ria van zijn vrije tijd te genieten. Maar toen werd Ria ziek. Ze kreeg een hersenbloeding en heeft overal hulp bij nodig. Natuurlijk helpen de kinderen zoveel mogelijk. Maar ze wonen niet in de buurt en hebben hun eigen leven. En gelukkig is er professionele zorg en hulp bij het huishouden. Voor Ria is het vreselijk, maar ook Henks leven staat op zijn kop. Hij houdt van Ria en zorgt zo goed hij kan. Maar… hij zou zo vreselijk graag eens een middagje gaan vissen. Even eruit, zonder kopzorgen naar zijn hengel staren en niets aan zijn hoofd. Er zijn meer mensen zoals Henk. Mensen van wie het leven door de zorg voor hun zieke partner of familielid nogal ingrijpend is veranderd, waardoor ze er niet meer zo makkelijk iets leuks voor zichzelf kunnen doen. Daarom is Stichting Welzijn Bergen op zoek naar mensen die zo af en toe eens willen bijspringen. Die een paar uurtjes per week of per veertien dagen overhebben om een buurtgenoot gezelschap te houden of samen een activiteit te doen. Affiniteit met chronisch zieken of dementerenden is een grote pré.

Meer weten of aanmelden als respijtzorger? Bel 072-5095267 en vraag naar Carla Meliefste. Of neem contact op met Marja Vlaar via 06-29073575.