Donderdagmiddag 28 februari kreeg de politie een melding om voor een tilassistentie te gaan naar een adres in Castricum. De meldster had de buurvrouw al een aantal dagen niet gezien en nam samen met een buurman poolshoogte.

In de woning troffen ze de 85-jarige bewoonster op de vloer aan. De bewoonster gaf aan dat ze maandag ten val was gekomen en vanaf dat moment op de vloer gelegen had. De politie heeft haar omhoog getild en in een stoel gezet. In verband met oppervlakkige verwondingen is haar huisarts in kennis gesteld. Die zou een bezoek brengen.

De politie verzoekt om zuinig te zijn op ouderen. Sommigen hebben geen familieleden meer die naar hen omkijken. Sommigen voelen zich ontzettend eenzaam. De agenten hebben haar vandaag de aandacht gegeven die ze verdiende. “Kijk alsjeblieft om naar de ouderen in uw omgeving.”