Tim de Goede heeft zaterdagavond de negende editie van het Arends Darts Event (beter bekend als het ADE) op zijn naam geschreven. In de finale was hij te sterk voor Olaf Sombroek.

Met 31 deelnemers was het zaterdag weer een drukte van belang in de ‘dartshoek’ van Sporthal De Zien. Na de eerste twee groepsrondes kwamen Olaf Sombroek, Tim de Goede, Michiel Spoelstra en Martin Hollenberg als vier beste spelers uit de bus. Zij plaatsten zich voor de halve finales, waarin eerst Olaf te sterk was voor Martin en vervolgens Michiel het moest afleggen tegen Tim. De finale werd in een ‘best of three-legs’ een prooi voor Tim, die met 2-0 won. Het was de derde achtereenvolgende overwinning voor Tim, die er opnieuw met de hoofdprijs vandoor ging. De strijd om de derde plaats werd gewonnen door Michiel, die Martin versloeg en zo het podium completeerde.

Maar ook in de ‘kleinere finales’ ging het er spannend aan toe. William de Lang, Tom Brugman, Bouke van den Berg en Martin van den Berghe toonden zich laat op de avond nog in staat om te pieken en kregen een ‘kleinere prijs’ overhandigd. Na negen geslaagde toernooien kijken vele deelnemers en de organisatie al reikhalzend uit naar het volgende toernooi. De tiende editie van het ADE, een heus jubileum, belooft nu al een spektakel te worden!