HEILOO – Breakdance is hot, breakdance is aansprekend én breakdance wordt olympisch!

Als je het tussen Haarlem en Alkmaar over breakdance hebt, lopen de lijnen allemaal naar Heiloo. Spin in dit web is Falko de Graaf (25), afgestudeerd sportdocent en al zijn halve leven breakdanceleraar. Damn Fresh is de naam van Falko’s breakdance-identiteit. Door les te geven bij gerenommeerde dansscholen in de regio, is breakdance overtuigend op de kaart gezet in deze regio. Daarnaast hebben de vele workshops talloze kinderen kennis laten maken met deze spectaculaire tak van sport.

Heiloo is waar alles samenkomt
In de speciale Damn Fresh crewtrainingen in Heiloo wordt keihard gewerkt aan powermoves, freezes, toprock, footwork en choreo’s, maar ook aan originaliteit, muzikaliteit, attitude en wedstrijdinstelling. Want breakdance op nationaal niveau is topsport waar heel veel bij komt kijken voor de B-boys en B-girls van Damn Fresh. Dat de olympische erkenning een boost zal geven aan de toppers is wel zeker, maar voor de beginnertjes is breakdance ook gewoon leuk, stoer en uitdagend. Om al die verschillende niveaus aan hun trekken te laten komen heeft Falko de Damn Fresh Breakdance Battle bedacht. Gebruikelijke battles werken met een afvalsysteem waarbij mindere goden en aanstormende talenten al snel aan de kant staan. Zij doen op die manier weinig wedstrijdervaring op. De D.F.B.B. werkt met een poulesysteem waardoor iedereen een groter aantal runs kan doen.

Uniek team
Nog nooit is er in deze regio zoveel expertise, ervaring en talent op breakdancegebied bij elkaar gebracht als op 31 maart in De Bloemen in Castricum. De organisatie heeft een groot team met de meest aansprekende juryleden weten te strikken. Dat is ook nodig om het deelnemersveld van maximaal 144 B-boys en B-girls op alle niveaus, de juiste beoordelingen te kunnen geven. De D.F.B.B. belooft voor deelnemers en toeschouwers een regionaal topevenement te worden!

Voor alle info www.damnfresh.com/battle.