Zaterdag 23 maart is de Landelijke Opschoondag waarbij inwoners, collega’s of leden van (sport)verenigingen met elkaar aan de slag gaan om zwerfafval op te ruimen.

Iedereen kan aan de slag

Iedereen kan een opruimactie organiseren. De eerste stap is om kinderen, buren, collega’s of verenigingsleden te enthousiasmeren om gezamenlijk zwerfafval in de buurt op te ruimen om er samen een schonere leefomgeving van te maken. Meld vervolgens de actie aan via www.heiloo.nl/opschoondag

Samen doen

Tijdens de Landelijk Opschoondag zijn diverse medewerkers vanuit de gemeente aanwezig om te helpen. Wethouder Rob Opdam heeft de aanpak van zwerfafval in zijn portefeuille:

“Het gaat niet alleen om bewustwording, we kunnen er ook meteen iets aan doen. Zwerfafval hoort in de afvalbak. Laten we hier samen een succes van maken”.

Gemeente helpt

Na de aanmelding neemt de gemeente contact op om te inventariseren wat jullie nodig hebben om van de opruimactie een succes te maken. De gemeente stelt grijpers, ringen, vuilniszakken, handschoenen en veiligheidshesjes beschikbaar. Er wordt natuurlijk rekening gehouden met de kinderen.

Niet alleen op 23 maart

Het beperkt zich niet alleen tot de Landelijke Opschoondag. Opschoonacties kunnen altijd worden aangemeld via www.heiloo.nl/opschoondag. De gemeente helpt dan met de benodigde materialen.