Altijd al eens een echt fort van binnen willen bekijken? Op de vierde donderdag in maart, april en mei ben je welkom in Fort K’ijk! Ontdek meer over het leven van de 263 soldaten in dit fort, hoe ze sliepen en hoe het ‘kiekeboe’ kanon werkte, en later een prachtig uitkijkpunt werd.

De gidsen hebben een persoonlijke binding met deze plek en kunnen je er smeuïge anekdotes en bijzondere weetjes over vertellen. Fort K’ijk is onderdeel van de beroemde Stelling van Amsterdam en ligt prachtig aan de rand van een uitgestrekt veenweidelandschap. Het fort is in beheer van Landschap Noord-Holland en sinds ruim een jaar opengesteld voor publiek.

Wanneer: donderdag 28 maart van 13.30 tot 14.30 uur, donderdag 25 april van 13.30 tot 14.30 uur donderdag 23 mei van 13.30 tot 14.30 uur. Waar: Fort K’ijk, Lagendijk 22, 1911 MT Uitgeest. Zin om mee te gaan? Meld je aan op www.gaatumee.nl.