In januari van dit jaar schreven we over de 10-jarige Samuel de Witte die een kerstbomenverzamelactie opzette in het het centrum van Uitgeest. Een deel van de opbrengst schonk hij aan Stichting Kanjerwens, een stichting die wensen van zieke kinderen laat uitkomen.

Samuel is zelf ook ziek geweest, hij had de ziekte van Kawasaki. Dit is een acute aansteking aan de bloedvaten en slagaders die vooral voorkomt bij kinderen onder de 5 jaar.

Samuel heeft onlangs zijn eigen ‘Kanjer Wens Dag’ gekregen. Op zondagmorgen werd hij opgehaald in een BM M4 met daarin autocoureur Kelvin Snoeks. Zijn zussen en ouders werden opgehaald met de Stichting Kanjer Wens limousine. Hiermee reden zij naar Landgoed Hoenderdaell. Samuel mocht daar helpen met het voeren van de hyena’s en bezocht de leeuwenopvang van Stichting Leeuw.

Later lunchten Samuel en zijn gezin bij Wonder’s in Heerhugowaard, waar hij ook mocht helpen koken. Vervolgens bezochten zij het museum en de galerij van Anton Heyboer. ‘S avonds at het stel bij Wok’s Delight in Heemskerk. Hierna mocht Samuel als VIP naar binnen in de Johan Cruyff ArenA. In de Ziggo Sports Bar bekeek het gezin de voetbalwedstrijd.

Na een bomvolle dag stond er nog een verrassing op de planning voor Samuel. Hij kreeg kleding van het merk Vingino, die een samenwerking aan is gegaan met voetballer Daley Blind.