Gisteren liepen de kinderen van de Jan van Rijckenborghschool met zware rugzakken een route door Heiloo vanwege de actie ‘Wandelen voor Water’.

Wandelen voor Water is een bijzondere scholierenactie. Met bijzondere gastlessen leren de kinderen over de wereldwijde waterproblematiek en met de sportieve wandeltocht kunnen de kinderen hier zélf iets betekenen voor hun leeftijdsgenoten in Afrika. Elk jaar organiseert Simavi de landelijke scholierenactie ‘Wandelen voor Water’. Met deze sportieve actie lopen duizenden leerlingen 6 kilometer, met 6 liter water op hun rug (max. 10% van het lichaamsgewicht) om zo geld op te halen voor hun leeftijdsgenootjes in Afrika. Voorafgaand aan de sponsorloop krijgen de kinderen een gastles om meer te leren over de wereldwijde waterproblematiek en de betekenis hiervan voor kinderen in Afrika.