Verzoek van de politie:

Als je in jouw straat, wijk of dorp iets opvallends ziet, waarvan je denkt dat het anders is als normaal en lijkt of het met inbraak te maken kan hebben, bel dan meteen de politie, 112.

Dit kan een opvallende auto zijn, waarvan de inzittenden opvallend aandacht voor woningen hebben, of personen op een fiets of bromfiets die opvallend naar woningen kijken. Noteer zo mogelijk altijd een kenteken. Als later blijkt dat er in uw buurt is ingebroken kan dat kenteken voor de politie heel erg belangrijk zijn. Maar het kan ook belangrijk voor uzelf of uw buren zijn. Ook foto’s van de genoemde personen of auto’s kunnen achteraf van grote waarde zijn.

De overige politieberichten van maandag 11 maart tot en met zondag 17 maart 2019:

Castricum

Tussen maandag 11 maart 18.00 uur en dinsdag 12 maart omstreeks 13.00 uur is er ingebroken in een hoekwoning aan de Professor Winklerlaan in Castricum. Bij afwezigheid van de bewoner is via het forceren van een keukenraam toegang verschaft. Er lijken geen waardevolle eigendommen te zijn weggenomen.

Bij station Castricum zijn op vrijdagavond 15 maart omstreeks 19.09 uur 2 treinen bijna op elkaar gebotst. Eén van de treinen zou door rood zijn gereden en doordat men in beide treinen aan de noodrem getrokken heeft kwamen zij tot stilstand op 15 meter van elkaar. ProRail en NS zijn ook ter plaatse geweest en hebben onder andere bussen geregeld en bewaking bij de overgangen. Naar de oorzaak wordt onderzoek gedaan. Lees hierover ook dit artikel.

Op vrijdagavond 15 maart omstreeks 20.10 uur heeft er op de Provincialeweg N203 ter hoogte van hectometerpaal 59.7 een zogenaamde kop-staart aanrijding met 4 voertuigen plaatsgevonden. Voertuig 1 wilde linksaf slaan en stond even stil. Voertuig 2 stopte, voertuig 3 stopte, voertuig 4 kon niet op tijd remmen, botste tegen 3, die botste tegen 2 en die botste tegen 1. Er waren gelukkig geen gewonden. Wel klaagde de inzittende van één van de voertuigen over een pijnlijke nek, maar zij kon, na controle door ambulance medewerkers, gewoon naar huis. Voertuigen 1 en 2 konden op eigen gelegenheid verder, de twee anderen zijn weggesleept. Alle bestuurders hebben geblazen, maar gelukkig had niemand drank op.

Akersloot

Tussen woensdag 13 maart 22.00 uur en donderdag 14 maart 02.00 uur bleek te zijn ingebroken in een vrijstaande woning aan zuidzijde van Akersloot. Bewoners die aanwezig waren hadden omstreeks 02.00 uur wel breekgeluiden gehoord, maar dachten eerst, dat dat door de wind was gekomen. Later bleek, dat er wel was ingebroken en dat het vaste raam van de bijkeuken ingegooid/ingeslagen was. Er lijkt niet vermist te zijn.

Limmen

Tussen maandag 11 maart 13.00 uur en woensdag 13 maart 18.00 uur bleek er te zijn ingebroken in een woning aan de Rietorchis te Limmen. Ter plaatse bleek er door de Bulgaarse wijze ingebroken te zijn. Cilinderslot verwijderd. In de woning zijn alle kasten doorzocht. Onbekend wat er was weggenomen. De bewoners waren nog op vakantie, dochter was ter plaatse. Er leek niet veel te zijn weggenomen.

Tussen zaterdag 16 maart 05.00 uur en zondagmiddag 17 maart 15.00 uur bleek te zijn ingebroken in een vrijstaande woning aan de Hoogeweg in Limmen. De bewoners waren op vakantie en de oppas zag dit. Er is veel inbraakschade. De gehele woning is doorzocht. Er is geld weggenomen en er zijn sieraden weggenomen.