Zes enthousiaste leden van harmonieorkest Caecilia zijn op verschillende lagere scholen in Heiloo op ontdekkingsreis gegaan in de muziek.

Het prachtige sprookje Peer Gynt is de aanleiding voor deze drie leuke lessen. Op 7 april om 14.30 zal Caecilia samen met Frank Groothof in de Cultuurkoepel van Heiloo een spannend optreden verzorgen rond de avonturen van Peer Gynt. Caecilia zal de prachtige muziek spelen en Frank Groothof zal in de huid kruipen van Peer.

Peer Gynt is een bijzonder mens. Hij wil niet naar school, geen vak leren en ook niet werken. Peer wil avonturen beleven, heel veel dansen en altijd vrolijk zijn!

Op de bruiloft van zijn vriend Matz, ontmoet Peer een prachtig meisje, Solvejg. Wat wil hij graag met haar feesten! Heel jammer voor Peer, maar Solvejg mag van haar strenge vader niet met Peer dansen. Boos en verdrietig vertrekt Peer de wijde wereld in. Onderweg maakt hij wonderlijke dingen mee. Zo woont hij een tijdje bij de trollen, vaart over woeste zeeën en vindt schatten in de woestijn. Peer is gelukkig met al die avonturen, maar toch kan hij Solvejg niet vergeten. Zal het Peer lukken om haar terug te vinden?

Tijdens de lessen waren de leerlingen heel enthousiast. Of zoals Marieke zei; ” Een sprookje op muziek vond ik eerst wel een beetje gek klinken. Maar de muziek was echt zo mooi. Het maakt een verhaal een beetje echter en spannender. Ik ben heel benieuwd hoe de echte voorstellen zal zijn.”