De ‘megagraffiti’ op de muur van het clubhuis van TC Uitgeest is afgelopen week afgemaakt. De graffiti-artiest heeft in een anonieme mail aan de redactie van De Uitgeester van zich laten horen.

In zijn mail schrijft ‘fourty62’, zoals hij zichzelf noemt:

“In het kader wat de heer Groen zou hebben gezegd, dat zijn clubgebouw “zomaar zou zijn beklad”, dat is niet helemaal juist. Deze was reeds en wel degelijk al tijden (jaren) voorzien van graffiti. De wand is slechts opgeleukt met vrolijke kleuren, tevens is het probleem voor de heer Groen opgelost. Hij mag blijkbaar geen reclame maken. Zoals u ziet heeft de club nu gratis reclame, namelijk twee tennissers in actie aan de achterzijde van zijn vereniging. Een waar herkenningspunt voor de omgeving en zijn club. Kosteloos nog wel. Het is goed bedoeld, daarbij is alles netjes achtergelaten – zoals het hoort. Geen vernieling of vandalisme, maar kunst.”

De tennisvereniging liet eerder weten: “wij zijn absoluut niet blij met het feit dat de achterkant van ons clubgebouw is besmeurd met graffiti.” De muur van het clubgebouw, en daarmee ook de omvang van de graffiti, is dertig meter lang en 2,5 meter hoog.