Een rondwandeling in het kader van de Sufi Trail in samenwerking met Stichting Schakels. Zij starten en verzamelen op station Heiloo en daar eindigen zij ook. Het rondje brengt ons langs drie bijzondere bronnen. De wandeling is ongeveer 18km en er zijn voldoende rustpunten voor versnaperingen.

Drie Heilige Bronnen
Eerder maakten zij een rondje station Heiloo en wandelden we via de Sufi Trail in Heiloo langs drie heilige bronnen. Wegens succes herhalen zij deze mooie wandeling in de duinen bij Heiloo. De route leidt langs 3 heilige bronnen en verschillende abdijen.

Uit de Runxput put – zo wil één van de legenden – heeft ook de Hollandse Graaf Dirk III (982 – 1039) gedronken voordat hij via Constantinopel (Istanbul) en Iconium (Konya) naar Hierosolymita (Jeruzalem) pelgrimeerde. In de twaalfde eeuwse annalen van Egmond wordt Dirk III vermeld met de bijnaam ‘Hierosolymita’ (de Jeruzalemganger). ‘Hierosolymita’ is ook de titel van de in de twaalfde eeuw door Ekkehard van Aura geschreven kroniek, een poging om een handleiding te schrijven voor de kruistocht.

Wil je meelopen, stuur dan een email naar: sufitrail@gmail.com.

Datum: Zaterdag 30 maart 2019
Tijd: 10:15 uur
Locatie: Heiloo, startpunt Station Heiloo.

Meer informatie: www.sufitrail.nl