De Cold Classic Car Experience van 2019 is zondag 3 maart 2019 van start gegaan. De 16 deelnemende teams gaan met auto’s ouder dan 30 jaar de strijd met elkaar aan, dwars door Noorwegen en Zweden.

Op de eerste dag reden ze van Groningen naar Kiel in Duitsland. Daar zijn de teams op de boot naar het Zweedse Göteborg gestapt. Daar zijn zij maandag aangekomen. Via de mooiste wegen zijn ze onderweg naar Dal. De reis gaat voorspoedig, de crew bevindt zich momenteel in Ed, Zweden. Sommige auto’s kampen met wat technische problemen. De technische afdeling, bestaande uit Abe en Sven, heeft het momenteel druk met onder meer koppelingen die niet goed zijn. Met de twee begeleidende voertuigen met Peter, Theo en Rene gaat het goed. Alleen de verwachte hoop sneeuw is nergens te bekennen… “Ja sneeuw. Dat hoop je wel in deze tijd in Zweden,” zegt Theo. Maar dat mag de pret niet drukken.

Het team rijdt een speciale route, die uitgezocht is op wegen die mooi zijn, maar niet te groot. “Je moet natuurlijk wel op je doel af kunnen gaan,” aldus Theo. “Wij rijden momenteel 54 km…” De geweldige ervaring staat tijdens de rit voorop. “Een aantal teams kende elkaar nog van vorig jaar, maar er zijn ook veel nieuwe teams bijgekomen. Het matcht fantastisch! Je deelt natuurlijk dezelfde interesses en gaat samen de uitdaging aan. Het is namelijk niet zomaar een toertochtje. Het gaat niet om de snelheid, maar om het winnen van de opdrachten. Elke dag krijgen de teams drie of vier opdrachten, waar je punten mee kunt verdienen. Wie uiteindelijk de meeste punten wint, ontvangt de ereprijs, dat team mag zich de winnaar noemen van de Cold Classic Car Experience 2019 én krijgt een overnachting bij Hotel Zuiderduin.” Ook is er een prijs voor de verliezer. Een rode lantaarn. “En die wil je écht niet winnen. Die maakt zo’n vreselijk geluid. Dat wil je niet in je auto,” lacht Theo. Terwijl de mannen vrolijk verder reizen, kunt u ze volgen op hun Facebookpagina ‘Cold Classic Car Experience’.

De experience wordt georganiseerd door De Zware Hufters uit Heiloo, met als doel geld in te zamelen voor Stichting Kees.