Maandagavond 25 maart heeft er rond 21:44 uur brand gewoed in een elektriciteitskastje op de Asserlaan in Castricum, meldt Brandweer Castricum op Facebook.

Bij aankomst van de brandweer was de brand al bijna uit. Vlak daarvoor kwam er volgens omstanders behoorlijk wat rook uit de kast en waren er behoorlijk wat vonken te zien. Door de brand zaten drie huizenblokken en wat straten zonder stroom. Het energiebedrijf was na ruim een uur ter plaatse en nam de klus over.

Nikos van Kempen van Nikos Filmt Dagelijks was ter plaatse en maakte onderstaande video:

Het overige brandweernieuws van maandag 18 tot en met zondag 24 maart:

Castricum
Dinsdagochtend 19 maart om 08:48 uur, werden de brandweerlieden opgeroepen om met spoed uit te rukken naar de Koekoeksbloem omdat er een vreemde lucht geroken werd. De meldster rook een soort gaslucht. Toen de brandweer ter plaatse was en de meters niets aangaven, kwamen er al diverse bewoners naar de brandweer toe dat de lucht door het hele dorp geroken werd en al in sterkte aan het afnemen was. Dus hielden de brandweerlieden het voor gezien en dachten aan een lozing op zee, in de lucht of ergens anders.

Vrijdagavond 22 maart om 20:16 uur en zaterdagochtend 23 maart om 08:48 uur, waren er loze meldingen bij het RIBW aan de Oude Parklaan. Bij de eerste melding zijn ze ter plaatse geweest.

Limmen
Dinsdagochtend 19 maart om 11:32 uur, was er een loze brandmelding bij het klooster van Heiloo aan de Hogeweg in Heiloo.