Dinsdag 5 maart was een spannende dag: de Willibrordschool werd in het kader van de AZ Foodtour bezocht door een AZ speler! Mees Hoedemakers mocht de kick off doen!

Alle kinderen stonden op het schoolplein waar we vervolgens diverse vragen konden stellen. Kinderen waren zeer enthousiast en wilden bijvoorbeeld weten hoe lang AZ al bestond, hoe oud Mees was, hoe lang hij al voetbalde en nog veel meer! De kinderen van groep 7/8 mochten meedoen met de quiz. Hierbij werden vragen gesteld over AZ maar ook over voeding! Sport en voeding zijn natuurlijk nauw met elkaar verbonden. Vervolgens kon er een potje gevoetbald worden. Mees had het moeilijk tegen onze voetbaltalenten! In de klas werd de eerste les gegeven en de kinderen zijn vol enthousiasme aan de slag gegaan!

Groep 7/8 is net gestart met het thema: “Een leven lang fit” waarbij de kinderen van alles leren over hoe ze hun lijf fit kunnen houden. Dit doen ze op diverse manieren zoals het maken van een vlog, divers onderzoek en zelf bewegen en meten! De AZ Foodtour speelt hier dan ook een mooie rol in!