Zondag 24 maart waren de heer J. van der Borden (90) en mevrouw E.H. van der Borden-Brouwer (86), 65 jaar getrouwd. Burgemeester Hans Romeyn kwam op maandag 25 maart het briljanten bruidspaar feliciteren met dit heugelijke feit.

Meneer is geboren in het huis ‘De Egelhoek’, gelegen aan de Belieslaan. Hij is dan wel geboren in Heiloo maar zijn ouderlijk huis stond in Alkmaar. Vandaar dat hij kort na zijn geboorte met zijn ouders terug ging naar deze stad. Mevrouw is geboren in het ziekenhuis in Alkmaar. Haar ouderlijk huis stond in Heiloo. Het echtpaar trouwde in Alkmaar. Uit dit huwelijk zijn drie kinderen geboren. Inmiddels zijn meneer en mevrouw Van der Borden de trotse opa en oma van zes kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen. Afgelopen zaterdag zijn ze met de hele familie uit eten geweest bij Brasserie In ’t Groen. Zondag, op hun 65e trouwdag, hebben ze een leuke dag gehad met de buurtjes.

Meneer Van der Borden werkt ondanks zijn hoge leeftijd nog steeds. Hij is regent van de hofjes in Alkmaar. Natuurlijk is hij ook nog steeds de vraagbaak voor zoon Pieter. En dat de makelaardij in de familie zit blijkt mede uit het feit dat kleinzoon Jan-Jaap volgende maand zijn studie voor makelaar af hoop te ronden.

Het echtpaar kreeg voor hun jubileum een brief van koning Willem-Alexander en koningin Maxima, een brief van de commissaris van de Koning in Nood-Holland, Arthur van Dijk en veel kaarten en bloemen van familie, vrienden en bekenden. Daarnaast is het echtpaar heel dankbaar voor alle hulp die ze krijgen en kijken vast vooruit naar het volgende bezoek van de burgemeester, als zij 70 jaar getrouwd zijn. “Als alles maar boven de gordel goed blijft, dan zijn wij gelukkig”, aldus meneer Van der Borden.

Tekst: Yvonne van Stiphout