Speelgoedwinkel Intertoys is failliet, maar de winkels blijven voorlopig open. Dorpsgenoten zijn stellig: “De Intertoys hoort in het dorp. Waar moeten mijn kinderen anders heen voor speelgoed?”

Mensen met een cadeaubon konden deze afgelopen weekend voor het laatst verzilveren. Veel klanten moesten in de winkel worden teleurgesteld, door een landelijke storing lukte het niet om met de bonnen af te rekenen.

In Heiloo was het systeem traag, maar werkte wel. Bedrijfsleider Maurice bood daarom aan om de producten te reserveren en om na 17:00 uur terug te komen. Hier hebben een hoop klanten gebruik van gemaakt. Het team in Heiloo heeft ervoor gezorgd dat alle klanten zo goed mogelijk werden geholpen. Maurice zette extra personeel in en is zaterdag tot 19:00 uur nog open geweest om alle trouwe klanten nog de mogelijkheid te bieden hun cadeaubonnen in te leveren. “Wij willen alle klanten hierbij ook bedanken voor de lieve woorden en het begrip en geduld van de afgelopen dagen,” spreekt Maurice.

Maar ook veel klanten willen Intertoys Heiloo bedanken: “Petje af voor de medewerkers.” “Het was altijd fijn om bij Intertoys te winkelen. Ik kwam er vroeger zelf, mijn kinderen kwamen er ook. Ik hoop dat mijn kleinkinderen er ook met zoveel plezier mogen komen.”

Tot duidelijk is hoe het nu verder gaat met de speelgoedketen blijft het personeel aan het werk. Ondertussen wordt gesproken met verschillende partijen over een doorstart. Maurice en zijn team kijken er positief tegenaan. “Wij gaan op de normale voet verder en hopen op een doorstart.” Maandag is de winkel gewoon weer open.