SCHOORL – Stichting Bachcantate Bergen organiseert zondag 3 maart een workshop met de titel ‘Zingen met Bach’. De bijeenkomst staat onder leiding van Ellen Verburgt en er is bijzondere aandacht voor Bach’s muziek uit de passietijd.

De workshop is bedoeld voor leergierige koorzangers, die kennis willen maken met de muziek van J.S. Bach of die hun kennis daarover willen verdiepen. Aandacht wordt geschonken aan vocale techniek in de bijzonder afwisselende koormuziek van Bach, aan de hand van een ander repertoire dan bij de eerdere workshops. Er is geen auditie en geen stemtest. Iedere zingende liefhebber die meer over Bachs vocale muziek wil weten mag meedoen (maximaal vijftig deelnemers). Plaatsing geschiedt volgens het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’.

De workshop wordt gehouden in de protestantse kerk aan de Duinweg 5 in Schoorl, van 13.30 tot 16.30 uur. De middag wordt afgesloten met een korte uitvoering voor publiek (van 16.30 tot 17.00 uur). Reservering voor deelname aan de workshop is noodzakelijk; mail naar secretariaat@bachcantatebergen.nl.