Het Rode Kruis organiseert samen met Stichting Welzijn Bergen twee informatieve workshops, getiteld ‘Hoe zorg je voor jezelf en voor een ander’ en ‘Goed voorbereid’. Aan de hand van een spel worden tips gegeven. Uiteraard kunnen eigen ervaringen ook gedeeld worden.

De workshop ‘Hoe zorg je voor jezelf en voor een ander’ is donderdagmiddag 14 maart van 14.00 tot 16.00 uur in ontmoetingscentrum T&O aan de Kogendijk 42a in Bergen. De entree is gratis; men betaalt alleen voor de gebruikte consumpties.

‘Goed voorbereid’
Hoe bereid jij je goed voor? Leer tijdens de workshop ‘Goed voorbereid’ hoe veelvoorkomende risico’s in de directe leefomgeving voorkomen kunnen worden. Deelnemers krijgen handige tips en uitleg hoe ze deze tips kunnen toepassen. Zo zorgen ze met en voor elkaar voor onze veiligheid. Leer meer over brand-, val- en inbraakpreventie. Er zijn leuke prijsjes te winnen! En neem gerust de buurvrouw, vriend, vriendin, kleinkind, mantelzorger of een andere gast mee. De lezing is in wijksteunpunt De Sanderij aan de De Sanderij 7 in Schoorl, dinsdagmiddag 19 februari van 14.00 tot 16.00 uur. De entree is gratis.

Let op: de bijeenkomsten zijn gratis, maar inschrijven vooraf is noodzakelijk. Aanmelden via stichting Welzijn Bergen: bel 072-5821450. Kijk voor meer activiteiten op www.welzijnbergen.nl.