Het brandweernieuws van maandag 11 februari tot en met zondag 17 februari.

Castricum

Maandagavond 11 februari om 18:08 uur, werden de brandweerlieden weer eens opgeroepen om de afvalton aan de Gerbrandsven af te blussen. De ton was weer in brand gestoken en onbeheerd achter gelaten. Op maandagavond 21 januari was er ook brand op dezelfde plek. Lees hiervoor dit artikel.

Limmen

Vrijdagochtend 15 februari om 11:20 uur, werden de brandweerlieden opgeroepen om naar een woning te gaan aan de Cruijscamplaan in Heiloo. In de woning ging een co melder af. De brandweer heeft binnen diverse metingen verricht en kwam achter de oorzaak. Het afvoerkanaal van de cv-ketel bleek los te zitten waardoor de rookgassen in de woning terecht kwamen. Het advies werd gegeven om een erkend bedrijf het goed op te laten lossen, de brandweer heeft het provisorisch verholpen.