Wat zit er allemaal voor moois in de grond onder Uitgeest? Archeologen hebben afgelopen week grondboringen gedaan.

Dit gebeurde in de wijk De Koog. “Op zoek naar de (schat) burcht. Eerdere luchtfoto’s lieten contouren zien van waarschijnlijk een burcht,” schrijft wethouder Cecilia van Weel op Facebook. De boringen gaan ongeveer twee meter diep.

Onderzoek

“Wat weten wij al? Dat is het eerste dat uitgezocht wordt. Daarna gaan wij boren op verschillende plekken in de wijk. Boringen brengen in kaart of de bodem verstoord is door werkzaamheden. Geen verstoringen betekent dat oude bodemlagen nog intact zijn. De kans dat er archeologische resten zijn is dan groter. Afhankelijk van de vondsten gaan wij dieper graven in het verleden,” aldus de gemeente in een nieuwsbrief aan de bewoners.

Het is nu nog niet bekend of de grondboringen iets hebben opgeleverd.