EGMOND AAN DEN HOEF – Onder de vleugels van Galerie De Kapberg is de kunst van tien kunstenaars te zien.

Naast vogels op verschillende formaten papier en doek, zijn er ook beelden in de ruimte. De vogelkenners die met een verrekijker de natuur in gaan zullen beslist hun favorieten herkennen, maar soms is de kleur anders of zit de vogel anatomisch anders in elkaar. De opzet van deze tentoonstelling is kunst en het gaat niet om de precieze beschrijving van de vogels.

Soms zijn het boekillustraties, zoals de houtsneden van Henriette Boerendans. Diana van Hal, bekend om haar linosneden, toont een serie kleurige schilderijen. Jan Jaap Stigter maakt olieverfschilderijen en collages. Van Jaap Deelder zien we beelden: realistische vogels in hout en steen. Wilma Hoebee maakt haar beelden in was of klei. Hans Wap laat ons ook de planken zien waar hij zijn houtsneden mee drukt. Haije Gemser schildert met olieverf, heel precies en niet klein. Han van Hagen is ook een etser. Marianne Stam past bij haar werk de mezzotechniek toe: dat is langzaam werken vanuit het zwart naar het beeld. Henk Tichelaar die ook etst, is een snelle tekenaar. Ook zijn de halskettingen van Els Diepering te zien. Haar kralen vertellen verhalen over andere culturen, gemengd met halfedelstenen en mineralen.

De tentoonstelling is te zien van 22 februari tot en met 31 maart op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Het adres is: Slotweg 17 in Egmond aan den Hoef. De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zondag 24 februari om 15.00 uur. Wie meer wil zien van de galerie: www.galeriedekapberg.nl.