Vocaal ensemble The Gents is een voor Nederland uniek gezelschap, dat zich in korte tijd een vooraanstaande plaats heeft verworven binnen de internationale muziekwereld.

Op zondag 24 februari staan The Gents in de Cultuurkoepel met ‘To Mary’. Zij brengen een programma met liederen uit een veelkleurige traditie (nl. Maria als wereldwijde inspiratiebron), waarin ook veel plaats is ingeruimd voor werken van Nederlandse bodem. Sommige composities klinken ingetogen, andere uitbundig. Al die uitersten worden door The Gents belicht. Naast een aantal bekendere werken bevat het programma ook nieuwe muziek, die speciaal voor The Gents is gecomponeerd door Nederlandse hedendaagse componisten.

Ook internationaal worden de unieke kwaliteiten van The Gents gewaardeerd. Ze traden op in Japan, Canada, Duitsland, Zweden, België, Engeland en Spanje. In april 2005 waren The Gents op uitnodiging van het ministerie van Buitenlandse zaken in Japan, waar zij de Nederlandse dag op de wereldtentoonstelling opluisterden. Prins Willem Alexander en prinses Maxima bevonden zich in het enthousiaste gehoor.

Zondag 24 februari, aanvang: 14:30 uur. Kaarten: € 19,50 via www.cultuurkoepelheiloo.nl of in de Verhalenkamer op Landgoed Willibrordus.