HEILOO – Lokale ondernemer Koen richtte een paar maanden geleden een GetFunded campagne op. Hij kreeg namelijk te horen dat zijn dochtertje acute leukemie heeft: “Ik weet gewoon niet hoe ik dit nog staande moet houden en het alleen kan oplossen.”

Koen is 31 jaar, getrouwd met Lonneke en heeft twee dochters en een zoon. Tijdens de zwangerschap van zoon Nout raakte zijn vrouw Lonneke depressief. Na de bevalling werd deze depressie alleen maar erger. Daarnaast had Lonneke last van verschillende lichamelijke klachten. Alsof dat nog niet erg genoeg was, kregen Koen en Lonneke drie weken na de geboorte van Nout, verschrikkelijk nieuws. Bij hun oudste dochter Nikki, werd acute leukemie geconstateerd. Hun wereld stortte in.

Maar er is hoop. Er is een genezingskans van 90%. De behandeling duurt ongeveer twee jaar. Dit betekent dat er de komende maanden – jaren – veel gereisd zal moeten worden naar verschillende ziekenhuizen voor diverse opnames. Omdat dit tijdrovende afstanden zijn, is Koen niet meer in staat om te werken. Hij heeft namelijk zijn eigen bedrijf en kan geen hulp krijgen vanuit de overheid, gemeente of andere instanties. Niet werken, is geen geld. Hij is dan ook door al zijn buffers heen. Vanwege stress, grote vermoeidheid, alle ziekenhuisbezoeken en problemen thuis, is hij niet in staat om (volledig) te werken. Aangezien niemand kan helpen en geen andere werkgever hem nu aanneemt, startte Koen deze campagne.

Koen heeft €12.000 nodig om zijn bedrijf en privé draaiende te houden:

“Op dit moment ben ik echt ten einde raad en weet ik niet hoe onze toekomst eruit gaat zien qua financiën. Ik ben niet het type dat graag zijn hand ophoudt. Maar ik zie gewoon geen andere uitweg, dan via deze weg om hulp te vragen.”

Koen heeft uw hulp hard nodig. Doneren kan op deze pagina. Inmiddels is er €8.555 euro opgehaald, dit is 72% van het streefbedrag.

In verband met de privacy van Koen en Lonneke worden hun achternamen niet genoemd. Indien er behoefte aan is, kan er gemaild worden naar koeniany@hotmail.com. Mocht u tips hebben met betrekking tot extra financiën of hulp, dan hoort Koen dat graag.

UPDATE: Nikki heeft twee keer een allergische reactie gehad op de chemo’s. Hierdoor kan ze nu niet verder met de chemo’s, maar aangezien haar beenmerg schoon is kan Nikki het momenteel missen. Het ziekenhuis gaat nu verder met orale chemo en dan hopen dat het voldoende is.