Op een deel van de Vinkenbaan is tijdelijk een parkeerverbod ingesteld. Ter compensatie is langparkeren op een deel van het parkeerterrein langs de Willibrordusweg mogelijk gemaakt.

Kennemer Wonen en gemeente Heiloo werken samen aan een woningbouwplan. Er worden 15 sociale huurwoningen (kleine eengezinswoningen) gebouwd: 10 woningen op het terrein van de voormalige Noordergeestkerk en 5 woningen op de parkeerplaats ernaast. De werkzaamheden voor de bouw zijn deze maand gestart. De woningen worden eind 2019 opgeleverd.

Parkeerverbod

Om een veilige bouwroute naar het terrein van de voormalige Noordergeestkerk te garanderen, geldt een tijdelijk parkeerverbod op een deel van de Vinkenbaan. Het parkeerverbod geldt vanaf de Holleweg tot en met het Vinkenpad. Het verbod is van kracht van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 16.00 uur.

Uitbreiding langparkeren

Om de parkeerdruk in de wijk rondom de Noordergeestkerk te verlagen, is de blauwe zone op een deel van het parkeerterrein langs de Willibrordusweg opgeheven. Tot en met 1 oktober 2019 kan op dit deel van het parkeerterrein dus langer dan 2 uur geparkeerd worden. Dit staat op het parkeerterrein aangegeven met borden.

Bron: Gemeente Heiloo