Tennis Club Uitgeest (TCU) is woedend over een ‘megagraffiti’ die is aangebracht op het clubgebouw aan de Waldijk in Uitgeest. Het enorme ‘kunstwerk’ is ergens vorige week in de nachtelijke uren aangebracht.

De hele muur is roze en er staan grote blauwe letters (juicelos62) en andere versiersels op. Ook staan er links en rechts twee figuurtjes op die aan het tennissen zijn. “Wij zijn absoluut niet blij met het feit dat de achterkant van ons clubgebouw is besmeurd met graffiti,” laat Peter Groen namens het bestuur weten. De muur van het clubgebouw, en daarmee ook de omvang van de graffiti, is dertig meter lang en 2,5 meter hoog. Groen: “Wij hebben hier geen toestemming voor gegeven en gaan dan ook contact opnemen met de wijkagent.”

Slechte reclame
“Wij proberen al jaren de achterkant van ons clubhuis te benutten voor reclame. Maar dit is niet mogelijk omdat de beleidsnota voor reclame-uitingen moet worden herzien. Dit heeft voor de gemeente geen prioriteit. Als vereniging moeten we steeds meer onze eigen broek ophouden en dit wordt voor ons steeds moeilijker. Wij hopen dat de gemeente de beleidsnota op korte termijn wil herzien want het is niet echt een reclame voor de gemeente als je de graffiti zo ziet,” aldus Groen.