In Castricum en Bakkum zijn zo’n 22 straatcontactpersonen actief in samenwerking met Welzijn Castricum. Straat- en buurtbewoners kunnen bij straatcontactpersonen terecht voor een vraag of een suggestie voor hun straat of buurt.

Het kan bijvoorbeeld gaan om de verbetering van de buurt of het organiseren van een buurtbijeenkomst. Ook kunnen buurtbewoners bij straatcontactpersonen terecht om te praten over contactuitbreiding, bijvoorbeeld samen een kopje koffie drinken, een wandeling maken of een van de wijkontmoetingspunten bezoeken in de buurt.

De contactpersonen kunnen eveneens bemiddelen wanneer buurtbewoners gebruik willen maken van praktische ondersteuning als: vervoer, boodschappenhulp, knoppenhulp, klusjes in huis of lichte tuinklussen. Kortom, bewoners met een buurt- of ondersteuningsvraag kunnen straatcontactpersonen inschakelen.

Wie wil weten of in de eigen straat of buurt een straatcontactpersoon actief is kan een kijkje nemen op de site van Welzijn Castricum: www.welzijncastricum.nl of contact opnemen met Welzijn Castricum, met Irene Zijlstra-Duim, telefoon: 0251 65 65 62. Welzijn Castricum is geopend op werkdagen van 9.00 tot 12.30 uur.

In Castricum en Bakkum en in Limmen en Akersloot worden inwoners die straatcontactpersoon willen worden, uitgenodigd contact op te nemen met Welzijn Castricum.