In 1985 deed Jan van den Heuvel uit Bergen mee aan een week ‘buitenschilderen’ voor belangstellenden in het Planken Wambuis op de Veluwe. Daar ontdekte hij zijn talent voor aquarelleren.

Zelf zegt hij daarover “Het leek wel of ik kon toveren.” Nog geen jaar later had hij zijn eerste expositie in het Smedinghuis in Lelystad, waarna er in de loop der jaren nog een vijftal volgden. Voorheen woonde hij 40 jaar in Harmelen. Inmiddels zes jaar in Bergen.

Jan maakt zijn schilderijen buiten op locatie. Voorheen in de omgeving van Utrecht. Nu in Bergen, zomers langs het strand of in het dorp. Als hij buiten aan het schilderen is, en mensen kijken over zijn schouder mee, maakt hij graag een praatje over zijn hobby.

De opening van de exposite is op zaterdag 2 maart om 14.00 uur. Commer-in is gevestigd op de Kerkbrink 6 in Groet. Geopend op woensdag, zaterdag – en zondagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Commer-in is een activiteit van de Dorpsvereniging Groet.