Omwonenden ontdekken zondag 17 februari ‘s avonds brand bij Skibaan Il Primo en slaan alarm. Uiteindelijk blijkt dat het houten starthuisje op de borstelbaan in brand staat. De brandweer kan voorkomen dat het vuur zich verder verspreidt via de bomen, wel wordt het huisje compleet verwoest. Bovendien raakt een deel van de ondergrond van de skibaan zwaar beschadigd.

Camera’s hebben de brandstichters vastgelegd

Camera’s op de skibaan in Bergen hebben de vermoedelijke brandstichters haarscherp vastgelegd.

Op de beelden zijn zeven jongeren te zien. De ochtend na de brand kijken bestuursleden van skiclub Il Primo in Bergen de beelden terug die de avond ervoor door de bewakingscamera’s zijn gemaakt.

Ze staan prachtig in beeld

“Ze staan prachtig in beeld, haarscherp”, vertelt skiclub-voorzitter Lex Verweij. Het maakt de woede om de zinloze vernieling er niet minder om.

“Er stond hier een huisje dat zeer karakteristiek is voor onze baan. Met wedstrijden starten de skiërs hier vanuit. Er is nu weinig meer van over. Een trieste aanblik”, vertelt Verweij terwijl hij naar de zwartgeblakerde restanten kijkt. Ook na het plaatsen van de foto heeft nog niemand zich gemeld bij Lex.

Toch heeft hij goede hoop dat de daders binnen afzienbare tijd worden ingerekend: “De politie heeft veel informatie. Het net rond de jongens sluit zich langzaam maar zeker.”

Vorig jaar was de skibaan ook al het doelwit van vandalen. Maar zo erg als er zondagavond is huisgehouden, hebben ze bij de skiclub niet eerder meegemaakt. De schade wordt geraamd op ruim 50.000 euro.