Dinsdag 19 februari heeft de verhalengroep Oud-Castricum Ronald Borstlap, eigenaar van de Muziekhandel op de Bakkummerstraat nr.13 uitgenodigd om zijn verhaal te doen.

Samen met zijn echtgenote Ans Borstlap is de Muziekwinkel, ontstaan in 1984, uitgegroeid tot een begrip in de regio. Alles op muziekgebied is te verkrijgen zoals bladmuziek, snaren voor diverse instrumenten, lessenaars, standaards, gitaren, blokfluiten, mondharmonica’s etcetera. Er zal een veelheid aan onderwerpen ter sprake komen en natuurlijk in de eerste plaats hoe het bedrijf ontstaan is, namelijk door het stemmen en repareren van piano’s.

En nog steeds is de winkel niet los te zien van het ambachtelijke gedeelte namelijk het restaureren van piano’s en vleugels en dat al sinds 1976 en ook het reviseren/afstellen van alle soorten gitaren. Interessant zal natuurlijk zijn een uitgebreide schets van de ontstaansgeschiedenis van de piano en alle problemen die zich voordoen bij onderhoud en restauratie. Daarbij zal het een en ander getoond worden zoals modellen, materiaal en onderdelen.

Ronald Borstlap hoopt op veel vragen uit het publiek.

Wij nodigen U uit om het mee te beleven op dinsdag 19 februari. Locatie: gebouw Werkgroep Oud Castricum. Geversweg 1b. Om 10 uur staat de koffie klaar. Entree 3 euro.