Het regende PR’s afgelopen zaterdag 9 februari op de IJsbaan de Meent de Bauerfeind tijdens de 41’ste editie van het Volharding Bokaal. Vooral de jongere deelnemers reden de één na de andere een PR uit de boeken. Bij het Volharding bokaal strijden 10 clubs tegen elkaar. Van pupil tot master werd er hard gereden om zoveel mogelijk punten bij elkaar te halen.

Door: Thijs van Tol.

Met windkracht 7 in de rug vlogen de deelnemers over de baan, zelfs zo hard dat Sanne Veenboer het clubrecord van Nancy Molenaar uit de boeken reed (45.03) op de 500 meter! Ruben Stam liet op de 1000 meter zien dat hij het langebaan schaatsen nog in hem zit, en zette een mooie 1:22’er op de klok.

De avond werd vervolgd met 1500 meter waar Willem Brantjes bij de masters liet zien dat hij het nog niet verleerd was, hij reed onder de 2:20, namelijk 2:18.79. De gebroeders Roelands reden beide een ijzersterke race en verbeterde hun eigen PR, Patrick wist precies één seconde te pakken op zijn broertje Mike. Joni Krom verbeterde zichzelf ook op de 1500 meter, zij was hier zeer tevreden mee, want reed sinds tijden weer een PR. And last but not least, de 3000 meter: Kees Molenaar vertegenwoordigde de club en wist net niet onder de vijf minuten te duiken.

Al met al een prachtige avond met vele mooie tijden en een mooie 7de eindplaats. De uitslagen kunt u vinden op de website van ijsclub Uitgeest.