Overblijfmoeder Zita werd vorige week op de Jozefschool in Egmond aan den Hoef in het zonnetje gezet voor haar inzet bij de overblijf op deze school. Zita, oma van Toots (groep 2C) en Lola (groep 5) is 35 jaar geleden gestart met het opzetten van een mogelijkheid om te kunnen overblijven op school, vooral bedoeld voor de kinderen van het ‘buitengebied’ zoals dat mooi werd gezegd.

Er werd begonnen met kleine groepjes. In de loop der jaren is dit gegroeid naar dagelijks groepen van 60 tot 80 kinderen en een overblijfteam van 10 overblijfkrachten, die samen met Zita elke schooldag het werk van overblijfkracht met veel plezier doen. Voor Zita was het een complete verrassing. De overblijfkinderen hebben het goed geheim gehouden en niets verteld aan Zita tijdens de overblijf. Het complete overblijfteam en haar familie waren aanwezig om te zien hoe Zita werd verrast door meester Jan. Ze kreeg cadeaus en een prachtige bos bloemen. Verder ontving Zita een boek met daarin allerlei tekeningen, verhaaltjes en lieve woordjes van de kleuters en vele overblijfkinderen van de gehele school. Ook werd Zita nog toegezongen met een speciaal lied over haarzelf door de kinderen van groep 7 en meester Léon.