Ieder jaar wordt er een dodenherdenking in Heiloo georganiseerd. Deze start met een kerkdienst, daarna begint de stille tocht, gevolgd door twee minuten stilte bij de Man van Vught.

Met het 4 en 5 mei comité willen we de 4 mei herdenking uitbreiden en combineren met een invulling voor 5 mei. Dit kunnen wij niet alleen en wij willen hiervoor graag een 4 en 5 mei comité oprichten. Dit comité is dan elk jaar verantwoordelijk voor het bedenken en uitvoeren van het programma voor deze twee dagen.

Voor 2019 willen we hier al mee starten, zodat er een basis ligt voor 2020 als we met zijn allen 75 jaar vrijheid vieren. De verwachting is dat we voor dit jaar maximaal vier keer twee uur bij elkaar komen (feb-mrt-apr) voor de voorbereiding en dat we 4 en/of 5 mei op u kunnen rekenen.

Voor het jaar 2020 is een Nationaal programma opgesteld door de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten). Het programma start in augustus 2019 en eindigt in oktober 2020. Op 5 mei 2020 worden o.a. de vrijheidsmaaltijden georganiseerd met de wens dat dit uitgroeit tot een jaarlijks traditie. Meer informatie over dit programma kunt u vinden op de website van 4 en 5 mei.

Wil je graag meedenken en helpen met het organiseren van 4 en 5 mei in Heiloo? Meld u dan nu aan! Dat kan door uw NAW-gegevens vóór 1 maart te sturen naar: anoukkraakman@debuch.nl o.v.v. 4 en 5 mei comité.