Voor de vierde keer vindt het evenement ‘Historisch Vervoer Langs de Bello Lijn’ plaats aan de Kogendijk in Bergen. Tijdens deze open dag op zondag 26 mei staan de historische voertuigen uit de nabije omgeving centraal, maar ook enkele bijzondere exemplaren uit andere delen van het land en zelfs uit het buitenland.

Er is een keur aan oldtimers, werkende stoommachines, tractoren, vrachtwagens, stationaire motoren te bewonderen. De stichting Historisch Vervoer Langs de Bello Lijn is bezig met de grondige restauratie van ‘de Stofzuiger’, de oude Amerikaanse GMC NHADO bus nummer 8 uit 1947, die tot 1971 zijn rondes maakte tussen Alkmaar en de kustgemeentes. Van deze restauratie wordt ook verslag gedaan.

De dag wordt compleet gemaakt door demonstraties van het dorsen en zagen op stoom, oude ambachten, een brocante markt en live-muziek van de CCR coverband – Down on the Corner. zie voor meer informatie www.langsdebellolijn.nl.