Uitgeest maakt komende maand nader kennis met OldStars walking football. FC Uitgeest organiseert namelijk in samenwerking met Careworx en het Nationaal Ouderenfonds, kennismakingstrainingen om geïnteresseerden uit de regio kennis te laten maken met de spelvorm.

De OldStars walking football trainingen vinden plaats vanaf donderdagavond 7 februari 2019 en worden elke 14 dagen gegeven. Inmiddels bieden ruim driehonderd Nederlandse clubs OldStars walking football aan.

OldStars walking football is een variant op het reguliere voetbal, afkomstig uit Engeland waarbij plezier en sociale contacten staan voorop staan. Bij dit speltype mag alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit om blessures te voorkomen en 55-plussers de mogelijkheid te bieden mee te kunnen doen. Hierbij wordt 6 tegen 6 gespeeld, zonder keepers. Lichamelijk contact is verboden en er mogen geen slidings worden gemaakt. Hierdoor ligt de nadruk op het positiespel en is het de perfecte variant voor mensen die lang niet hebben gevoetbald of pas op late leeftijd willen beginnen met voetbal. Meer informatie over de spelvorm is te vinden op het landelijke platform www.oldstars.nl.

De kennismakingstrainingen

Vanaf februari 2019 vindt er elke twee weken op de donderdagavond een training plaats. De trainingen vinden plaats op sportpark De Koog, onder begeleiding van trainers van FC Uitgeest en staan in het teken van het kennismaken met de beweegvorm. De eerste training is van 20.00 uur tot 21.00 uur op donderdag 7 februari en vanaf 19.30 uur is de inloop.

De start van het OldStars-project in Uitgeest krijgt ondersteuning van de lokale partners Fonds Sluyterman van Loo, Stichting Hofje Codde en Van Beresteyn, de J.C. Ruigrok Stichting, het Sint Jacobs Godshuis en Rabobank IJmond. OldStars walking football wordt mede mogelijk gemaakt door Careworx, FC Uitgeest en het Nationaal Ouderenfonds.

Voor verdere vragen kan er ook contact opgenomen worden met onderstaande contactpersonen.

FC Uitgeest Frits Walsmit (06-46214331)
Careworx Bob Koning (06-42808847)
Nationaal Ouderenfonds Koen de Jong (06-51968367)