De Ruïnekerk is een historische toplocatie in hartje Bergen voor bijzondere evenementen. Dit wil het bestuur van Stichting Ruïnekerk meer en meer uitdragen. Op deze unieke plek kun je trouwen, rouwen, vergaderen, een evenement, concert of lezing bezoeken of er een organiseren. Een toplocatie voor diverse gelegenheden. Hier hoort een passende huisstijl bij en een goedwerkende website. Aldus het bestuur.

De website heeft voor de bezoeker als voordeel dat er nu eenvoudig gezocht kan worden bij de evenementen. Geïnteresseerd in een lezing? Dan is dit aan te klikken en vervolgens zijn alleen de lezingen te zien die plaatsvinden in de Ruïnekerk. Hetzelfde geldt voor de muziekuitvoeringen. Binnenkort is het ook mogelijk om uw toegangskaartje te kopen via de website van de Ruïnekerk.

Trouwen of rouwen

Omdat veel mensen de Ruïnekerk willen gebruiken als locatie om te trouwen of te rouwen (kan beide ook niet-kerkelijk!) of om een ander bijzonder evenement te organiseren, staan er nu diverse mogelijkheden op de website, met foto’s, om ideeën te geven van de vele mogelijkheden die er zijn.

Huisstijl

Als kernwaarden zijn de woorden verbinding, zorgzaam en beweging gekozen. Met deze woorden in het achterhoofd werd er aan het concept van de nieuwe huisstijl gewerkt. Voor de gebruikte kleuren is er goed gekeken naar het interieur van de Ruïnekerk. De grijs/oranje tegels op de vloer in de Ruïnekerkzaal, de bruinoranje bakstenen muren en de houten ornamenten zorgen voor een logo in warme en aardse tinten. De plattegrond van de Ruinekerk diende als basis, een ontmoetingsplaats (kruispunt) en als je het ‘kruis’ kantelt kom je tot vermenigvuldigen en zet je een en ander in beweging. De Ruinekerk is al meer dan 500 jaar in beweging.