De N203 tussen Uitgeest en Castricum wordt door veel mensen gezien als een levensgevaarlijke weg. Dat blijkt ook uit onderzoek van NH Nieuws: in de laatste vier jaar gebeurden er 133 ongelukken, waarbij 23 mensen gewond raakten en er zelfs drie dodelijke slachtoffers vielen. In aanloop naar de Provinciale Verkiezingen pleiten omwonenden voor maatregelen, is te lezen op de website van mediapartner NH Nieuws.

“Ja, ik heb hier wel het nodige zien gebeuren. Er staan wel dingen op mijn netvlies die ik liever niet had gezien”, zegt buurtbewoner Harm. Hij vindt het aantal ongelukken dat NH Nieuws heeft onderzocht “schrikbarend veel”. “Dit is echt veel te veel en moet voorkomen worden.” Een andere bewoner vult aan: “Ik denk dat er gewoon meer handhaving moet komen.”

Vangrail
Verder zou hij graag zien dat de snelheidslimiet op de weg wordt verlaagd en dat er een vangrail wordt geplaatst tussen het fietspad en de autoweg. “Ik loop weleens hard langs deze weg. Dan loop je een meter van de weg en dan razen de auto’s met soms wel 100 kilometer per uur langs je. Dat is wel erg eng.”

Een ander heikel punt: tussen Limmen en Uitgeest is er langs de kant van de weg ook nog eens geen verlichting. “Voor mij is de conclusie dat die cijfers wel echt naar beneden moeten.”

NH Nieuws vroeg de politieke partijen in Noord-Holland om een standpunt inzake de weg én vroegen hen een verkiezingsbelofte te doen over de kwestie. Wat zij antwoordden staat in dit artikel van NH Nieuws.

Bron: NH Nieuws