BEVERWIJK – Het rommelt in de Beverwijkse Pilotenbuurt. Een groep jongens zou het voorzien hebben op onschuldige voorbijgangers. De reden is volgens een anonieme omstander om chaos te creëren in de wijk, zo meldt mediapartner NHnieuws.

Ook afgelopen weekend was het raak. Bij de politie werd twee keer aangifte gedaan vanwege mishandeling. Maar om te spreken over een bende, dat gaat de politie te ver. “Dit zijn woorden die wij niet in de mond nemen. We spreken van verdachten en daar doen we onderzoek naar”, laat een woordvoerder weten. “Deze zaak heeft onze hoogste prioriteit”, voegt hij eraan toe. Ook de burgemeesters van Heemskerk en Beverwijk spreken zich vol afschuw uit. De Pilotenbuurt ligt verspreid over deze twee plekken.

Burgemeester Martijn Smit van Beverwijk noemt de reeks geweldplegingen “afschuwelijk en zeer te veroordelen”. Hij roept slachtoffers op om aangifte te doen en niet het recht zelf in hand te nemen, “hoe verleidelijk dat ook is”. “Ik begrijp dat mensen boos zijn en ik begrijp de emotie. Maar doe het niet”, vertelt hij aan Hart van Nederland.

Groep van 20 man
De burgemeester van Heemskerk, Mieke Baltus, sprak gisteravond tijdens de gemeenteraad over een groep van twintig man, zo schrijft het Noordhollands Dagblad. “De groep bestaat uit twintig leden, in wisselende samenstellingen. Dat maakt het moeilijker om er grip op te krijgen. Er zijn aanhoudingen geweest.”