SCHOORL – Kunt u ook zo moeilijk afscheid nemen van uw oude schoenen? Ze zijn niet goed genoeg meer om erop (hard) te lopen maar ze zijn nog te goed om weg te gooien? Resultaat: ze blijven ergens op een plank liggen. Dan is dit uw kans om ze op te ruimen en uw schoenen een tweede leven te geven. Het brengt de mensen in Zimbabwe weer een stap verder.

Zestig procent van de bevolking in Zimbabwe heeft geen geld voor schoenen. Voor deze mensen zijn uw gedragen, maar nog goede (loop)schoenen goud waard. De Lions zamelen de schoenen in tijdens de Groet uit Schoorlrun, op zondag 10 februari. En zorgen voor het transport naar dit arme Afrikaanse land.

Alle soorten schoeisel zijn welkom. Naast sportschoenen (loopschoenen, voetbalschoenen) dus ook instappers, sandalen, laarzen enzovoorts. Gaarne de veters erin laten en ze even per paar aan elkaar te binden. De schoenen worden op twee plaatsen ingezameld: bij de ingang van de Blinkerd en bij de kantine op het Duinrand S terrein, op zondag 10 februari.

Informatie over ‘Heart for Africa’ kunt u lezen op www.heartforafrica.nl.