Le Champion, een van de grootste sportverenigingen van Nederland, bestaat op 1 maart 2019 precies 50 jaar. Het jubileumjaar zal van 8 tot en met 11 maart groots gevierd worden in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. Leden, vrijwilligers en medewerkers zijn van harte welkom om dit samen met Le Champion te vieren.

Het jubileumweekend heeft als doel de goede band tussen leden en vrijwilligers te behouden en door te ontwikkelen. Tijdens dit geheel verzorgde weekend kunnen jubileumgasten kiezen uit veel verschillende activiteiten. Daarnaast kunnen zij genieten van een verzorgd en relaxt weekend. Voor meer informatie over Le Champion of het jubileumweekend: https://www.lechampion.nl/50-jaar-le-champion/.

Historie Le Champion

Sinds de oprichting heeft Le Champion zich ontwikkeld tot een van de grootste sportverenigingen van Nederland. Jaarlijks worden er meer dan zestig fiets-, hardloop- en wandelevenementen georganiseerd door heel Noord-Holland. Op 1 maart 1969 werd de Toerclub Le Champion geactiveerd, als onderafdeling van de wielervereniging A.R. & T.C Le Champion. De toerclub groeide snel en om het winterseizoen te overbruggen werd er in december de eerste strandloop georganiseerd, vanuit Bakkum. Dit is dan ook de brug geweest naar de tweede sport: hardlopen. Begin jaren tachtig maakte de vereniging een explosieve groei door naar 4.100 leden. In 1986 wordt dan ook de Stichting Sportevenementen Le Champion opgericht, waar een aantal grote evenementen werden ondergebracht, o.a. de Dam tot Damloop. De jaren 90 stonden in het teken van het doorontwikkelen van bestaande evenementen. De Dam tot Damloop en de Egmond Halve Marathon maakten grote ontwikkelingen door.

Le Champion vanaf 2000

Na de succesvolle hardloopevenementen introduceerde Le Champion in deze periode ook wandelevenementen. Na het succes van de eerste Egmond Wandel Marathon verschijnt datzelfde jaar ook nog de Dam tot Dam Wandeltocht op de kalender. Vanaf 2007 ligt de focus ook op de wandelsport. Inmiddels is Le Champion gegroeid naar 20.000 leden, 4.000 vrijwilligers en 200.000 deelnemers aan onze fiets-, hardloop- en wandelevenementen. Le Champion kijkt uit naar nog 50 sportieve jaren.