De politieberichten van maandag 18 februari tot en met zondag 24 februari.

Limmen

In de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 februari reed de politie over de Rijksweg achter een bestelauto. Dit voertuig viel op omdat hij steeds wisselend tussen de 90 en 110 km/h reed. Dit terwijl de toegestane snelheid 50 km/h is. Na een stopteken bleken er in de laadruimte nog twee heren op de bodem te liggen. De bestuurder krijgt in ieder geval een proces-verbaal voor de snelheid.

Akersloot

maandag 18 februari tussen 10:42 en 12:42 uur een snelheidscontrole gehouden op de Geesterweg te Akersloot. Aantal passanten: 415. Aantal overtredingen: 59. Hoogst gemeten snelheid was 72km/h, terwijl er 50 km/h is toegestaan.

Castricum

Vrijdagmiddag 22 februari omstreeks 14:00 uur melding vernieling fiets bij de Vomar. De assistent bedrijfsleider bij de Vomar zag op de camera, dat bij de achterzijde van de Vomar zijn fiets werd vernield. Hij zag op de camerabeelden dat een jongen met opzet tot 2 keer toe tegen zijn fiets aanreed met zijn eigen fiets waardoor de fiets van de man viel en schade opliep. Hierop is hij gelijk naar buiten gelopen en heeft de desbetreffende jongen meegenomen naar zijn kantoor en de politie gebeld. De politie heeft vervolgens de vader gebeld van de 14 jarige jongen. Deze is ter plaatse gekomen en was overduidelijk niet blij met zijn zoon. Er is bemiddeld en de schade zal onderling vergoed worden.

In de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 februari melding dat er problemen waren bij het NS station te Castricum. Ter plaatse bleek dat een conducteur een reiziger in de trein probeerde wakker te maken en dat deze daarop meteen de conducteur begon te mishandelen. De betreffende reiziger is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau te Alkmaar. Lees ook: dit artikel.

Zaterdagmiddag 23 februari rond 16.15 uur een melding van inbraak in woning op de Leo Toepoelstraat . Melder had gezien dat er een manspersoon door een raam op de 1e verdieping klom aan de achterzijde van de woning. Ter plaatse bleek dat het ging om een bewoner die geen sleutel bij zich had en op deze manier het huis was binnen gegaan.

Zondagmiddag 24 februari omstreeks 13.00 uur melding van een kop/staart aanrijding met drie voertuigen op de Zeeweg te Castricum. Volgens de melding zou er alleen materiƫle schade zijn. Een ambulance kwam voor de zekerheid ook ter plaatse en bij controle bleek dat de inzittende van het middelste voertuig toch voor controle mee moest naar het ziekenhuis. Er zijn twee voertuigen afgesleept door het sleepbedrijf.
Dit keer geen mensen, die aan het filmen waren met hun mobieltjes, maar omstanders die het verkeer al aan het regelen waren.