Egmondia heeft in en tegen Volendam een kansloze nederlaag geleden. Van begin af aan dicteerde de thuisclub het duel en verzuimde het een groot aantal mogelijkheden te benutten. Na het furieuze begin van Volendam kon Egmondia in de tiende minuut iets terug doen.

Nadat Marc Min op het middenveld in balbezit kwam, zag hij zijn kans schoon om op doel te schieten. Met verfijnde precisie mikte hij op doel, helaas voor hem en Egmondia belandde deze perfecte afstandskogel op de lat.

Na dit moment leek Egmondia wel iets beter in de wedstrijd te komen, maar behield Volendam een veldoverwicht, al werd het aantal kansen wel iets minder omdat de blauwwitten wat verder van het eigen doel afspeelden. In de 30ste minuut leek Egmondia toch verrassend aan de leiding te komen, toen na een prima aanvalsopzet via veel schijven Justin Recourt in stelling werd gebracht. Zijn inzet richting tweede paal werd ternauwernood aangeraakt door de Volendam doelman, maar net genoeg om voor het doel langs te gaan. Zo ging de rust in met een 0-0 stand. Na rust eenzelfde spelbeeld met echter één groot verschil en wel dat Egmondia in aanvallend opzicht helemaal niet meer van zich liet spreken. Het begon er steeds meer op te lijken dat Egmondia zich tot verdedigen moest beperken, om misschien op die manier een puntje aan deze wedstrijd over te kunnen houden. Maar toen in de 20ste minuut na rust er slordig balverlies werd geleden op het middenveld en veel spelers van Egmondia zich in voorwaartse richting begaven, profiteerde Volendam hiervan optimaal.

Twee wissels

Met de snelle aanvallers kwam toen de 1-0 op het scorebord te staan. Trainer Jos Mouwes moest toen risico nemen en bracht zijn laatste twee wissels gelijktijdig in. Hierdoor kwam er een iets aanvallender Egmondia te staan met alle gevolgen van dien. Want een kwartier voor tijd schakelde de thuisclub snel over van verdediging naar aanval en was het pleit voor de “derpers” beslecht 2-0. Dat het in de laatste minuut nog via een penalty 3-0 werd was voornamelijk voor de statistiek. Volgende week speelt Egmondia thuis tegen concurrent D.T.S. en zal de volle winst gepakt moeten worden.