Zondag 17 februari werd in Beverwijk het Noord-Hollands kampioenschap judo georganiseerd voor judoka’s tot 18 jaar. Ook van Dojo ‘t Loo namen verschillende judoka’s deel aan het kampioenschap.

Elvin Groefsema, eigenlijk nog een judoka tot 15 jaar, was hard aan het knokken. Hij verloor de eerste wedstrijd van de latere nummer 2. De wedstrijd hierna won hij knap van de kampioen van Noord Holland van vorig jaar. Maar de derde wedstrijd kon hij helaas niet naar zich toetrekken. Maar het was wel erg leerzaam. Sija Coolegem net als Elvin nog een judoka in de -15 moest de eerste wedstrijd gelijk tegen de kampioen. Deze was net een maatje te groot. In de wedstrijden hierna was Sija op dreef en hield ze zich aan het plan. Ze won twee partijen op rij met ippon waardoor de bronzen medaille voor haar was. Hierdoor plaatste ze zich voor het NK.

Jonne Coolegem, de broer van Sija, kreeg de eerste wedstrijd drie shido’s nadat hij nog wel een wazari voor stond. Dit was erg zonde. Maar de twee partijen hierna was Jonne goed aan het knokken en won twee keer met ippon waardoor hij net als zijn zus derde werd van Noord-Holland en zich plaatste voor het NK. Kars Kroon kwam samen met zijn broer Mats uit in de klasse tot 60 kilogram. Kars moest de eerste wedstrijd tegen de latere kampioen en kon helaas niet doorbreken door de pakking van de tegenstander. De tweede wedstrijd kon Kars meer aanvallen, alleen kwam hij er weer niet doorheen. Een wazari in de laatste 30 seconden deed hem de das om. Mats moest de eerste wedstrijd tegen naamgenoot Mats Koolmoes, een geduchte tegenstander. Mats Kroon leek nog een wazari te scoren die hij in eerste instantie ook nog kreeg. Maar die werd later weggewoven. Hierna kon Mats niet standhouden en verloor. De volgende twee wedstrijden van Mats gingen snel naar hem toe met duidelijke ippons. De partij om het brons was Mats duidelijk de betere; hij stond hierdoor ook twee straffen voor. De derde straf bleef helaas uit en na een wazari van de tegenstander lag ook Mats uit het toernooi. Bas de Laleijne had een hectische ochtend nadat zijn pak eerst werd afgekeurd terwijl dit niet het geval was. Uiteindelijk mocht Bas wel meedoen en stond hij goed te knokken. Hij kon helaas alleen niet zijn tegenstanders weerhouden van een punt. Hierdoor was het toernooi van Bas klaar.

In de laatste gewichtsklasse van de dojo was Fil Dekker hard aan het knokken. Hij won zijn eerste partij met degelijke punten en kon deze goed uit judoĆ«n. De halve finale hierna was een draak van een partij, waarbij de tegenstander van Fil uiteindelijk met 3 tegen 2 shido’s won. De partij hierna om het brons was snel voor Fil door een duidelijke ippon. Hierdoor ging Fil als laatste judoka door naar het NK.

Op 9 maart zullen er dus 3 judoka’s van Dojo ‘t Loo afreizen naar het NK in Den Haag om te strijden voor de Nederlandse titel.