Van 18 tot en met 22 februari is het klusweek in Het Brunogebouw. Medewerkers van Jongerenwerk Heiloo en 24 vrijwilligers, in de leeftijd van 14 t/m 22 jaar, steken de hele week de handen uit de mouwen. Ze gaan van het voormalig jongerencafé een frisse huiskamer voor jongeren maken.

Jongerenwerker Maarten van der Molen: “Ik ben blij met alle vrijwilligers die helpen. In totaal zijn er 24 vrijwilligers. Onder die 24 is veel nieuwe aanwas, zowel meisjes als jongens. De oproep in de krant en op social media heeft zijn vruchten afgeworpen.”

Er moet veel gebeuren om de huiskamer te realiseren. Afgelopen maandag zijn alle schroeven, nietjes, haakjes en wat al niet meer uit en van de muren gehaald. Er is afgeplakt en er is begonnen met het vele schuurwerk. Dinsdag en woensdag werd er ook nog volop geschuurd. Vanaf donderdag wordt er geschilderd. De houten lambrisering is nu grijs en blijft grijs. Maar verder zal het een stukje lichter gaan ogen. Nu is alles zwart/grijs maar na het schilderen zullen de muren boven de lambrisering en de plafonds wit worden. De deuren en de radiatoren worden jongerenwerk blauw geschilderd.

Maar niet alleen het schilderwerk wordt aangepakt. Maarten: “Ik kom net uit de kruipruimte, waar ik samen met een aantal jongeren alle leidingen op orde heb gebracht. De oude bierleiding is weggehaald. Ik ga zo nog even terug om daar de laatste klusjes te doen.” Verder zal een nieuwe keuken en bar geplaatst gaan worden.

Maarten wil graag de huidige sponsors noemen.

“De firma TB Parket zal de vloer onder handen nemen. Waar de oude bar stond leggen ze parket en verder schuren ze de gehele vloer en zetten deze weer in de olie. Schildersbedrijf Giel Oudejans heeft de verf gesponsord.”

Maarten hoopt dat de opening van de huiskamer in Het Brunogebouw rond mei 2019 kan plaatsvinden.

Tekst: Yvonne van Stiphout