Afgelopen weekend werd er in het Omnisport in Apeldoorn het Nederlands Kampioenschap meerkamp gehouden. AV Trias-atleet Jesper Peterse (20) deed voor het eerst mee in de categorie senioren en werd tiende.

Op de zaterdag stonden de 60 meter, verspringen, kogelstoten en hoogspringen op het schema. Met twee PR’s (9,81 m bij het kogelstoten en 7,52 s op de 60 meter) was het een goede eerste dag voor Peterse zelf.

De zondag moest de dag worden waar Peterse zijn goede prestaties ook in een goede klassering om zou zetten. Want tussen de onderdelen 1000 meter, 60 meter horden, polsstokhoogspringen en verspringen zitten zijn beste onderdelen. Uiteindelijk pakte Peterse de meeste punten op de 60 meter horde (8,61 s), 1000 meter (2:51,30 s, PR) en polsstok (4,41 m, PR).

Alle uitslagen samen brachten Peterse op een puntentotaal van 4747 en een tiende plaats op het NK.