De tentoonstelling van het intrigerende en verfijnde werk van Charlotte Caspers heeft de afgelopen weken al veel belangstelling getrokken van publiek en pers.

Velen kennen haar al als de expert in de tv serie Het geheim van de Meester, maar haar eigen kunst maakt zowaar een nog diepere indruk. Met bijna microscopische belangstelling bestudeert Charlotte Caspers de natuur en ontleedt ze de processen die zich hier afspelen. In schilderijen en collages, maar ook in proefjes, probeersels en bijschriften doet ze verslag van haar onderzoek, dat nooit af lijkt.

Caspers studeerde kunstgeschiedenis en schilderijenrestauratie, maar het had ook natuurkunde of biologie kunnen zijn. Met bijna microscopische belangstelling bestudeert ze de natuur en ontleedt ze de processen die zich hier afspelen. In schilderijen en collages, maar ook in proefjes, probeersels en bijschriften doet ze verslag van haar onderzoek, dat nooit af lijkt. Haar drive om dingen te doorgronden vertaalt zich het ene moment in een hyperrealistisch geschilderd takje, het ander moment in de totale abstractie van enkel gekleurde vlakjes. Uit alles spreekt de fascinatie voor natuurlijke materialen, hun texturen en gedragingen in de tijd. Stukjes 17e-eeuws papier of een het paneel van een oude koorbank krijgen bij Caspers een tweede leven, met de natuur als leverancier van de benodigde pigmenten en materialen. Ze woont en werkt in Bergen, praktisch naast het bos waar ze haar grondstoffen vindt.

Workshops

Charlotte Caspers gaat gedurende de tentoonstellingsperiode ook live aan de slag in Studio C-schilderworkshops voor kinderen. Let op! Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Zondag 10 maart 2019 | 13.30 – 15.00 uur | Schilderen met tempera

Zondag 7 april 2019 | 13.30 – 15.00 uur | Schilderen met tempera

Zondag 5 mei 2019 | 13.30 – 15.00 uur | Schilderen met natuur en bladgoud

Museum Kranenburgh, Hoflaan 26, CR Bergen, 072 5898927, www.kranenburgh.nl.