Voor wie meer vertrouwd wil worden met de Schotse hooglanders in het duin organiseert PWN op 9 februari een hooglandercollege op de fiets. Tijdens deze buitenactiviteit met boswachter Lydia kom je meer te weten over wat je wel of niet kunt doen als je wordt geconfronteerd met deze dieren.

In grote delen van het Noordhollands Duinreservaat lopen Schotse hooglanders. De Schotse Hooglanders kunnen ons nog wel eens verrassen met hun aanwezigheid.

Boswachter Lydia:

“We organiseren al een aantal jaren hooglandercolleges. Hier komen altijd wel één of twee mensen op af die echt bang zijn. Ik heb al heel wat hooglandercolleges gegeven en na afloop geven ook de mensen die bang zijn aan dat ze op een later moment zelf het gebied in durven. Het is overigens voor alle bezoekers belangrijk de dieren te respecteren en op gepaste afstand van hun aanwezigheid te genieten.”

De excursie is op 9 februari en start om 10.00 uur vanaf Duiningang Berkenbos (Castricum). De deelname is gratis. Minimumleeftijd voor deelname is 8 jaar. Aanmelden kan via de website.

Bron: pwn.nl