Naar aanleiding van de gewapende overval dinsdagochtend op het filiaal van de Action in Uitgeest reageert een woordvoerder van het hoofdkantoor van het concern als volgt: “Wij zijn enorm geschrokken. We zijn blij dat geen van de aanwezige medewerkers en klanten gewond is geraakt. We besteden nu zorg aan de verwerking van deze heftige gebeurtenis”.

Het is nog niet bekend wanneer het filiaal weer open kan: “Dit hangt af van het politie-onderzoek en de situatie van de medewerkers”, aldus de woordvoerder.

Over de procedure die wordt aanhouden bij dit soort situaties doen zij geen mededelingen uit veiligheidsoverwegingen, ook over de buit wil de woordvoerder geen verdere mededelingen doen.

Action is een van oorsprong Nederlandse winkelketen met meer dan 1000 vestigingen in Nederland, Belgiƫ, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg, Frankrijk en Polen. Het hoofdkantoor bevindt zich in Zwaagdijk. In 2017 werden er in totaal 243 winkels geopend in Europa en ze blijven groeien in Europa. Het bedrijf biedt artikelen aan in het laag geprijsde segment en het aanbod wisselt sterk.